Ambasadorul SUA, anunț important despre România. Ce se va întâmpla după alegerile prezidențiale din SUA

de S.T.    |    09 Noi 2016   •   08:29
Ambasadorul SUA, anunț important despre România. Ce se va întâmpla după alegerile prezidențiale din SUA

ALEGERI ÎN SUA. Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a declarat marți, la Timișoara, că alianța și parteneriatul SUA cu România vor continua și după alegerile prezidențiale din țara sa, întrucât o trăsătură a politicii externe americane din ultimii 70 de ani a fost continuitatea, iar în calitatea sa de ambasador are ''responsabilitatea'' să depună eforturi ca aceasta să meargă mai departe.

ALEGERI PREZIDENȚIALE ÎN SUA. El a fost întrebat de jurnaliști cum vor influența alegerile prezidențiale din SUA relația directă cu România?

„Este o întrebare foarte bună la care nu cunosc încă răspunsul. În primul rând, va depinde de alegătorii americani. Vom vedea ce vor decide ei în următoarele 24 de ore, în urma alegerilor. În al doilea rând, în ultimii 70 de ani, după cel de-Al Doilea Război Mondial, o trăsătură a politicii externe americane a fost continuitatea. Politica externă americană este bazată pe alianțe și parteneriate, iar România este un puternic aliat și partener în cadrul NATO. Cred că acest parteneriat și această alianță vor continua, iar responsabilitatea mea în calitate de ambasador este să depun eforturi ca acestea să continue”, a afirmat Hans Klemm.

ALEGERI ÎN SUA. Ambasadorul SUA a deschis, marți, seria întâlnirilor pe care Universitatea de Vest Timișoara (UVT) le organizează în fiecare toamnă între studenți și șefi ai misiunilor diplomatice acreditați în țara noastră.

Sursă: Agerpres
Parteneri
sati
x close