Antena 3 CNN Externe Kosovo celebrează un an de la proclamarea independenţei

Kosovo celebrează un an de la proclamarea independenţei

Kosovo celebrează un an de la proclamarea independenţei
Sursa foto: Pristina
17 Feb 2009   •   08:27

Kosovo sărbătoreşte, marţi, un an de la proclamarea independenţei, la 17 februarie 2008. Autorităţile doresc să marcheze evenimentul în mod discret, printr-o sesiune specială Parlamentului kosovar şi câteva festivităţi, anunţă AFP.
Rame Manaj, vicepremierul din Kosovo, a descris sărbătoarea ca o "celebrare decentă, solemnă şi, în mod natural, pacifistă". Marţi seară, va avea loc şi un concert la care vor paticipa şi oficialii din Kosovo. Concertul va fi urmat de focuri de artificii. În plus, străzile capitalei Priştina sunt decorate în culorile drapelului Kosovo, al Uniunii Europene şi al Statelor Unite.
"Guvernul Kosovo şi instituţiile kosovare au întreprins toate măsurile necesare pentru a asigura securitatea tuturor festivităţilor" , a adăugat Rame Manaj.
În urmă cu un an, cincizeci şi patru de ţări din lume, inclusiv Statele Unite şi 22 dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, au recunoscut independenţa Kosovo.
Cu toate acestea, Serbia, care se bucură şi de susţinerea Rusiei, nu recunoaşte acestă independenţă şi consideră Kosovo provincia sa meridională. Câţiva deputaţi sârbi au declarat că intenţionează ca marţi să organizeze o sesiune parlamentară specială la Zvecan, în nordul Kosovo, în semn de susţinere pentru sârbii din teritoriu.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: sarbatoare
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close