Antena 3 CNN Externe Kremlinul privește cu mare îngrijorare acțiunile SUA în ceea ce privește conflictul din Ucraina

Kremlinul privește cu mare îngrijorare acțiunile SUA în ceea ce privește conflictul din Ucraina

Rusia a declarat marți că urmărește cu mare îngrijorare acțiunile SUA care au pus 8.500 de militari în alertă pentru a fi gata să se desfășoare în Europa în cazul unei escalade a crizei din Ucraina.

Kremlinul privește cu mare îngrijorare acțiunile SUA în ceea ce privește conflictul din Ucraina
Sursa foto: Getty Images/ Sean Gallup
de Alexandra Ionescu    |    25 Ian 2022   •   19:34

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a acuzat Washingtonul că a alimentat tensiunile asupra Ucrainei - repetând discursul Moscovei că criza este condusă de acțiunile SUA și ale NATO, mai degrabă decât de propria sa acumulare de zeci de mii de trupe în apropierea graniței cu Ucraina.

Statele occidentale acuză Rusia că plănuiește un nou atac asupra Ucrainei, pe care a invadat-o în 2014. Moscova neagă acest plan, dar spune că ar putea întreprinde acțiuni militare dacă nu sunt îndeplinite cerințele, inclusiv promisiunea NATO de a nu admite niciodată Ucraina în Alianță.

NATO a declarat luni că pune forțele în stare de alertă și consolidează Europa de Est cu mai multe nave și avioane de luptă. Rusia a denunțat mișcările drept „isterie” occidentală.

Peskov a spus că președintele Vladimir Putin va vorbi în această săptămână cu omologul său francez Emmanuel Macron, care intenționează să discute și cu președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy.

Rusia așteaptă săptămâna aceasta un răspuns scris al SUA la lista de solicitări de securitate pe care a prezentat-o, potrivit Reuters.

×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia Kremlin trupe militari
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close