Antena 3 CNN Externe Kremlinul afirmă că Occidentul este adevăratul vinovat pentru războiul din Ucraina

Kremlinul afirmă că Occidentul este adevăratul vinovat pentru războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina a fost cauzat de politica pe care Occidentul a adoptat-o ​​după ce și-a dat seama că Rusia ”nu va fi ascultătoare”, a declarat sâmbătă ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

Kremlinul afirmă că Occidentul este adevăratul vinovat pentru războiul din Ucraina
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    19 Mar 2022   •   16:05

Serghei Lavrov afirmă că în războiul din Ucraina ”nu este vorba despre Ucraina. Este punctul culminant al politicii pe care Occidentul a adoptat-o ​​la începutul anilor 1990, după ce și-a dat seama că Rusia nu va fi ascultătoare, deoarece are o opinie.

Războiul din Ucraina nu a început pentru că ”încercăm să-i hărțuim pe ceilalți tot timpul, ci pentru că avem propria noastră istorie, tradiții și înțelegere a istoriei poporului nostru, precum și propria noastră viziune despre cum să ne asigurăm securitatea și interesele în lume,” a subliniat ministrul rus prin intermediul agenției de presă rusă de stat TASS.

Potrivit lui Lavrov, odată ce țările occidentale și-au dat seama de aceste lucruri, au început să încerce să încetinească dezvoltarea Rusiei. ”Este păcat pentru că atunci când președintele Putin a preluat mandatul la începutul anilor 2000, eram deschiși către Occident, eram gata să cooperăm sub diferite forme, inclusiv prin ceea ce președintele a descris drept relații apropiate de cele ale unei alianțe. Din păcate, nu a funcționat”, a remarcat acesta.

El a adăugat că și încercările de a construi relații între Rusia și NATO au eșuat: ”am sugerat în mod repetat să facem acorduri egale și să asigurăm securitatea pe baza convingerii că nimeni nu ar trebui să-și întărească securitatea în detrimentul securității altora”.

Lavrov a mai subliniat că promovarea cooperării economice s-a dovedit, de asemenea, imposibilă, deoarece ”Uniunea Europeană se îndrepta spre o dependență deplină de NATO și SUA. Soarta Nord Stream 2 este un exemplu viu al acestor evoluții”.

”În cele din urmă, chiar și Germaniei, care a continuat să-și exprime interesul față de proiect până în ultimul moment, i s-a spus: „Nu este în interesul tău”. O explicație a intereselor Germaniei și ale poporului german a venit de cealaltă parte a Atlanticului”, spus oficialul rus.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close