Antena 3 CNN Externe Kremlinul anunță că SUA și statele occidentale au devenit ”ostile” Rusiei

Kremlinul anunță că SUA și statele occidentale au devenit ”ostile” Rusiei

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că țările occidentale, inclusiv Statele Unite, care poartă un război hibrid împotriva Rusiei, au devenit state ostile.

Kremlinul anunță că SUA și statele occidentale au devenit ”ostile” Rusiei
Sursa foto: Hepta / Sputnik / Aleksey Nikolskyi
de Cerasela Stafie    |    17 Mai 2022   •   13:05

Peskov a vorbit la conferința maraton educațional New Horizons organizată de societatea rusă Znanie (Cunoaștere).

”Războiul hibrid este ceea ce se întâmplă acum, ceea ce am întâlnit. Nu se limitează la consilierii americani și britanici, care le spun naționaliștilor ucraineni înarmați ce să facă și care le oferă  informații și așa mai departe. Nu”, a spus purtătorul de cuvânt al lui Putin.

”Este un război diplomatic și politic. Există încercări să ne izoleze în lume. Este război economic", a subliniat acesta.

În astfel de condiții, spune el prin intermediul agenției de presă rusă de stat TASS, ”tot ne referim la ele ca fiind state neprietenoase, dar ar trebui să spun că sunt state ostile, pentru că ceea ce fac ei este război”

El a subliniat că în acest context dreptul de proprietate a încetat să mai fie sacrosanct: ”banii noștri naționali au fost arestați, blocați. Cu alte cuvinte, activele noastre în dolari și euro de pe conturile de acolo (n.r. - în țările occidentale) au fost înghețate. De fapt, au fost furate, încearcă să-i fure. Dar vom lupta pentru ei, desigur", a spus Peskov, adăugând că astfel de manifestări de ostilitate au fost multe.

 

×
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close