Antena 3 CNN Externe Kremlinul anunță că nu se opune unei întâlniri între Putin și Zelenski, ”dar trebuie pregătită bine”

Kremlinul anunță că nu se opune unei întâlniri între Putin și Zelenski, ”dar trebuie pregătită bine”

Rusia nu respinge ideea unei întâlniri a președintelui rus, Vladimir Putin, cu cel ucrainean, Volodimir Zelenski, dar ținerea acesteia fără pregătiri va fi imposibilă, a declarat vineri pentru presa rusă purtătorul de cuvânt al prezidențial rus, Dmitri Peskov.

Kremlinul anunță că nu se opune unei întâlniri între Putin și Zelenski, ”dar trebuie pregătită bine”
Sursa foto: Colaj/ Hepta
de Cerasela Stafie    |    13 Mai 2022   •   14:17

"Poziția nu s-a schimbat în niciun fel. Cunoașteți foarte bine poziția președintelui rus: nimeni nu respinge ideea unei astfel de întâlniri, dar trebuie pregătită bine", a spus Peskov ca răspuns la o întrebare a jurnaliștilor.

Oficialul rus a subliniat că ”pregătirile pentru o astfel de întâlnire pot și trebuie să se desfășoare sub forma redactării unui document corespunzător, care să fie în cele din urmă finalizat la nivel de summit”. El a precizat că organizarea unei întâlniri ”fără astfel de pregătiri ar fi cu greu posibilă”.

În ceea ce privește elaborarea unui astfel de document, Peskov a spus că nu s-a înregistrat încă niciun progres în acest sens.

”Așa cum am spus deja, nu există niciun progres pentru moment. Condițiile noastre sunt binecunoscute. Au fost clar formulate pe hârtie și predate părții ucrainene. Niciun răspuns”, a transmis Peskov prin intermediul agenției de presă rusă de stat TASS.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close