Antena 3 CNN Externe Kremlinul își avertizează diplomații din străinătate să nu iasă afară neînsoțiți de teama unor ”atacuri teroriste”

Kremlinul își avertizează diplomații din străinătate să nu iasă afară neînsoțiți de teama unor ”atacuri teroriste”

Ministrul rus de Externe a lansat un avertisment pentru diplomații ruși aflați în străinătate. Acestora li s-a recomandat să nu iasă afară neînsoțiți, de teama unor atacuri teroriste.

Kremlinul își avertizează diplomații din străinătate să nu iasă afară neînsoțiți de teama unor ”atacuri teroriste”
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    11 Apr 2022   •   17:36

Ministerul rus de Externe a transmis că înregistrează amenințări la adresa diplomaților din unele țări și îi avertizează să evite să iasă singuri în orașe. Serghei Lavrov a spus că reprezentanții Rusiei în străinătate ”lucrează și trăiesc în condiții dificile”.

”Există atacuri, în esență atacuri teroriste asupra misiunilor noastre și asupra siguranței fizice a diplomaților. Acum nu le recomandăm să fie singuri în orașe”, a spus el, potrivit agenției de presă rusă de stat TASS.

Lavrov a spus că ministerul este din ce în ce mai preocupat de cetățenii ruși aflați în străinătate: ”sunt sub atacuri fizice regulate”.

”Știu că acest lucru este în discuție în capitalele occidentale și la întâlnirile din ambasadele occidentale aici, la Moscova. Ni se spune că la întâlnirile ambasadorilor țărilor membre ale Uniunii Europene se exprimă îngrijorare serioasă cu privire la ceea ce se întâmplă cu manifestările rusofobiei în Europa. Acest lucru este greșit și dăunează imaginii Uniunii Europene”, a continuat Lavrov. 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close