Antena 3 CNN Externe Kremlinul se întreabă de ce Zelenski nu răspunde propunerii sale. Președintele Ucrainei spune că nu a auzit de așa ceva

Kremlinul se întreabă de ce Zelenski nu răspunde propunerii sale. Președintele Ucrainei spune că nu a auzit de așa ceva

Kremlinul a declarat joi că Moscova încă așteaptă răspunsul Ucrainei la cea mai recentă propunere scrisă a Rusiei în cadrul discuțiilor de pace dintre cele două părți și se întreabă de ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski nu răspune. De cealaltă parte, liderul de la Kiev spune că nu a văzut sau auzit de nicio propunere.

Kremlinul se întreabă de ce Zelenski nu răspunde propunerii sale. Președintele Ucrainei spune că nu a auzit de așa ceva
Sursa foto: Colaj: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    21 Apr 2022   •   15:44

Zelenski a declarat miercuri că nu a văzut sau auzit nimic despre textul pe care Kremlinul a spus că l-a trimis.

”Repet încă o dată, așa cum am spus ieri, formulările noastre, de fapt cea mai recentă versiune, au fost înmânate oponenților noștri, delegației ucrainene de negociere”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Peskov a spus că este la curent cu comentariul lui Zelenski, ”care ridică și anumite întrebări despre motivul pentru care nimeni nu raportează președintelui Zelenski despre versiunile noastre ale textului”.

Comentariile celor două părți au părut să evidențieze atât prăpastia dintre pozițiile lor, cât și starea proastă a comunicării, la opt săptămâni după ce Rusia și-a trimis trupele și tancurile în Ucraina și la mai bine de trei săptămâni după ce au purtat ultima dată discuții față în față, pe 29 martie, scrie Reuters.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat, pe 12 aprilie, că discuțiile au ajuns într-o fundătură. Negociatorul-șef al Ucrainei a declarat marți că este greu de prezis când s-ar putea relua discuțiie, din cauza asediului lui Mariupol de către Rusia, explicând că este dorința Moscovei de a-și consolida poziția printr-o nouă ofensivă militară.

Rusia spune că a fost forțată să-și lanseze ”operațiunea militară specială” pentru demilitarizarea și ”denazificarea” Ucrainei și pentru a-i proteja pe vorbitorii de limbă rusă de acolo de ”genocid” – argumente denunțate de Kiev și Occident ca fiind pretexte fără temei pentru război.

Moscova vrea ca Ucraina să accepte pierderea Crimeei, pe care a ocupat-o în 2014, și a regiunii de est Donbas, care este acum în centrul ofensivei ruse. Ucraina spune că nu va face compromisuri cu privire la suveranitatea și integritatea sa teritorială.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close