Antena 3 CNN Externe Kremlinul îi răspunde lui Joe Biden, după ce liderul american s-a declarat dispus să discute cu Vladimir Putin

Kremlinul îi răspunde lui Joe Biden, după ce liderul american s-a declarat dispus să discute cu Vladimir Putin

Kremlinul a reacționat, vineri, după ce președintele american a precizat condițiile în care ar fi gata să discute cu Vladimir Putin încheierea conflictului din Ucraina.

Kremlinul îi răspunde lui Joe Biden, după ce liderul american s-a declarat dispus să discute cu Vladimir Putin
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Dec 2022   •   14:14

Vorbind joi la Washington alături de președintele francez Emmanuel Macron, Biden a arătat că singura modalitate de a pune capăt războiului din Ucraina este ca Putin să își retragă trupele și că, dacă președintele rus vrea să pună capăt conflictului, atunci el va fi pregătit să-i vorbească.

"Biden a spus că negocierile vor fi posibile, de facto, numai după ce Putin va părăsi Ucraina, ceea ce Moscova, evident, respinge", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov (foto).

"Operațiunea militară continuă", a adăugat el.

Peskov a mai menționat un impediment în calea unor eventuale discuții SUA - Rusia la cel mai înalt nivel.

Kremlin: "Refuzul SUA de a recunoaște teritoriile anexate împiedică găsirea unui compromis"

Astfel, "președintele Vladimir Putin este deschis discuțiilor despre o posibilă soluționare a conflictului în Ucraina, dar refuzul Statelor Unite de a recunoaște teritoriile anexate ca fiind ruse împiedică găsirea unui posibil compromis", a explicat oficialul de la Kremlin.

Rusia a anexat prin decret, la finele lui septembrie, patru regiuni ucrainene parțial ocupate de trupele Moscovei - Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson - în urma unor așa-zise referendumuri locale, denunțate de Kiev și de aliații săi occidentali drept  "o farsă".

Presa internațională amintește că președintele rus a declarat că nu regretă faptul că a lansat așa-numita "operațiune militară specială", expresia pe care Moscova o folosește în legătură cu invazia din Ucraina.

Putin prezintă războiul ca un punct de cotitură, în care Rusia "s-a ridicat, în sfârșit, în fața unei hegemonii occidentale 'arogante', după decenii de umilire a Moscovei în anii de la căderea Uniunii Sovietice în 1991".

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close