Antena 3 CNN Externe Kremlinul se plânge că Kievul nu este interesat să continue discuțiile de pace

Kremlinul se plânge că Kievul nu este interesat să continue discuțiile de pace

Negocierile dintre Ucraina și Rusia nu sunt în curs de desfășurare , pentru că ”Kievul arată că nu este deplin dispus să le continue”.

Kremlinul se plânge că Kievul nu este interesat să continue discuțiile de pace
Sursa foto: Hepta.ro
de Alexandra Ionescu    |    18 Mai 2022   •   16:20

Dmitri Peskov a deplâns că partea ucraineană nu este interesată de continuarea negocierilor. Întrebat de jurnaliști dacă negocierile ar putea fi reluate după situația din jurul apărătorilor lui Mariupol , dintre care unii au fost evacuați din Azovstal, el a răspuns că ”aceste procese sunt greu interconectate”.

Ministerul rus de Externe a declarat mai devreme că negocierile dintre Federația Rusă și Ucraina au stagnat și nu se desfășoară încă în niciun format, ”mai mult, Statele Unite au adus o contribuție semnificativă la acest lucru”.

Biroul președintelui Ucrainei  a confirmat că negocierile cu Rusia sunt acum în pauză, din mai multe motive:

  • Rusia nu demonstrează înțelegerea proceselor de astăzi din lume. Și rolul său extrem de negativ, a remarcat  Mihail Podolyak .
  • Rusia nu înțelege că în niciun fel războiul nu mai merge conform regulilor, programului sau planurilor Rusiei.
  • Rusia nu poate renunța la forțarea propagandei pe piața internă și, prin urmare, elitei politice se teme să spună adevărul.

Ultima dată când delegaţiile celor două ţări s-au întâlnit faţă în faţă a fost la sfârşitul lunii martie  În cadrul întâlnirii, delegația ucraineană a propus semnarea unui tratat internațional privind un nou sistem de garanții de securitate pentru aceasta.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina negocieri
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close