Antena 3 CNN Externe Kremlinul acuză, din nou, Statele Unite că au forțat Ucraina să se retragă de la negocierile cu Rusia

Kremlinul acuză, din nou, Statele Unite că au forțat Ucraina să se retragă de la negocierile cu Rusia

Kremlinul reluat, joi, acuzațiile conform cărora Ucraina s-a retras din negocierile de pace cu Rusia "la ordinul" Statelor Unite.

Kremlinul acuză, din nou, Statele Unite că au forțat Ucraina să se retragă de la negocierile cu Rusia
Sursa foto: Hepta.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Oct 2022   •   17:00

Această evoluție a evenimentelor ar fi survenit în luna martie, "tocmai când se ajunsese la un echilibru foarte dificil" între Kiev şi Moscova, susține Dmitri Peskov.

"Textul era, de fapt, gata (...). Apoi, brusc, partea ucraineană a dispărut de pe radar, a declarat că nu mai vrea să continue negocierile", a susținut purtătorul de cuvânt al președinției ruse.

Președintele Vladimir Putin a considerat drept "evident" că "o asemenea respingere a acordurilor deja convenite a avut loc în mod clar la ordinul Washingtonului", a adăugat Peskov.

Miercuri, Umaro Sissoco Embalo, președintele în exercițiu al Comunității Economice a Statelor din Africa de Vest (CEDEAO), a declarat la Kiev că Vladimir Putin, pe care l-a vizitat cu o zi înainte, ar fi spus că este "gata să negocieze cu președintele Zelenski".

Purtătorul de cuvânt de la Kremlin: "Rusia, gata să își garanteze interese la masa negocierilor"

Întrebat despre acest episod, Peskov a indicat că Rusia este "gata să-și garanteze interesele la masa negocierilor".

"Noi le dorim, dar în acest caz concret vorbim despre o reticență totală din partea Ucrainei", a spus oficialul rus.

El a insistat că "nu a existat un mesaj specific" de la președinția ucraineană.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a respins rapid orice posibilitate de discuții cu Moscova, denunțând "retorica pregătită" a lui Vladimir Putin.

El a fost și mai categoric la sfârșitul lunii septembrie, asigurând că Ucraina nu va negocia cu Rusia atât timp cât Vladimir Putin este președinte al Federației Ruse.

×
Subiecte în articol: Dmitri Peskov negocieri Ucraina SUA
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close