Antena 3 CNN Externe Kremlinul tace înaintea de cea mai importantă vizită a unui șef de stat la Moscova de la începutul războiului

Kremlinul tace înaintea de cea mai importantă vizită a unui șef de stat la Moscova de la începutul războiului

Președintele chinez Xi Jinping ar urma să vină în Rusia mai devreme decât se anticipa.

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Mar 2023   •   13:33

Xi a fost invitat de omologul rus Vladimir Putin la Moscova, conform unei relatări TASS de la finele lunii ianuarie.

Publicația The Wall Street Journal a scris luna trecută că această vizită ar putea avea loc în luna aprilie sau la începutul lui mai.

Însă surse citate de Reuters, care au solicitat anonimatul, spun că deplasarea liderului chinez în Rusia se va desfășura mai devreme decât se prevedea iar întâlnirea dintre Vladimir Putin și Xi Jinping ar putea avea loc chiar săptămâna viitoare.

Ministerul chinez de Externe nu a răspuns imediat cu privire la posibilitatea deplasării lui Xi Jinping la Moscova iar Kremlinul a refuzat să comenteze, menționează Reuters.

Citește și: Vladimir Putin plănuiește să meargă în Ucraina

China și Rusia au convenit asupra unui parteneriat "fără limite" în februarie 2022, cu câteva săptămâni înainte ca Moscova să lanseze invazia în Ucraina.

Recent, Beijingul s-a oferit să medieze pacea însă demersul a fost întâmpinat cu scepticism în Occident, dat fiind sprijinul diplomatic chinez pentru Moscova.

De când a devenit președinte, Xi Jinping - care și-a asigurat în weekend pentru un al treilea mandat în fruntea Chinei - s-a întâlnit de 39 de ori în față în față cu Vladimir Putin.

×
Subiecte în articol: Xi Jinping Vladimir Putin Moscova
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close