Antena 3 CNN Externe Kremlin: Vladimir Putin a ordonat RETRAGEREA trupelor ruse de la frontiera cu Ucraina

Kremlin: Vladimir Putin a ordonat RETRAGEREA trupelor ruse de la frontiera cu Ucraina

Kremlin: Vladimir Putin a ordonat RETRAGEREA trupelor ruse de la frontiera cu Ucraina
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
12 Oct 2014   •   11:58
Preşedintele rus Vladimir Putin i-a ordonat ministrului Apărării să retragă trupele ruse staţionate la frontiera cu Ucraina începând din vară în cadrul unor exerciţii, a anunţat Kremlinul înaintea unor negocieri asupra armistiţiului fragil din estul acestei ţări, relatează AFP.
"Şeful statului l-a însărcinat pe ministrul Apărării să înceapă să aducă trupele înapoi către bazele lor permanente", a anunţat Kremlinul sâmbătă seara târziu, referindu-se la cei aproximativ 17.600 de militari implicaţi în manevre, din vară, în regiunea Rostov, în sudul Rusiei.

Ministrul Apărării Serghei Şoigu a primit ordinul prezidenţial după ce a raportat că "antrenamentul de vară în poligoanele de tir din Districtul Militar Sud s-a terminat", a continuat Kremlinul.
Putin urmează să aibă o întâlnire cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko la summitul de vineri de la Milano, în prezenţa unor reprezentanţi europeni de rang înalt, inclusiv cancelarul Angela Merkel şi premierii italian Matteo Renzi şi britanic David Cameron.
Kievul şi Occidentul, care au adoptat sancţiuni economice fără precedent împotriva Rusiei, acuză Moscova că i-a înarmat pe rebelii proruşi din estul Ucrainei şi că a trimis, în august, trupe din cadrul armatei pentru a-i susţine.
 

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close