Antena 3 CNN Externe Kremlinul cere Poloniei să-şi prezinte scuze după atacarea ambasadei ruse din Varşovia

Kremlinul cere Poloniei să-şi prezinte scuze după atacarea ambasadei ruse din Varşovia

Kremlinul cere Poloniei să-şi prezinte scuze după atacarea ambasadei ruse din Varşovia
Sursa foto: Foto: Reuters
12 Noi 2013   •   13:57

Marşul Independenţei, organizat aseară de formaţiuni naţionaliste poloneze în Varşovia, a degenerat în ciocniri violente cu forţele de ordine. Participanţii la acest miting şi-au exprimat furia faţă de Rusia şi au încercat să pătrundă în ambasada acestei ţări, aruncând cu torţe şi petarde fumigene.

Demonstraţii au incendiat postul de pază şi mai multe maşini de la intrarea în Ambasada Rusiei, relatează ziarul polonez Gazeta Wyborcza.

Anterior, se anunţase că marşul are potenţial periculos şi va fi însoţit de sute de poliţişti şi câteva maşini cu furtunuri de apă, tocmai pentru a descuraja orice tentativă agresivă, transmite şi Pravda.

 

Ministerul Afacerilor Externe polonez a condamnat acţiunile huliganilor, prin vocea purtătorului său de cuvânt. Potrivit acestuia, autorităţile regretă cele întâmplate.
"Nu există justificări pentru agresori. Noi condamnăm încălcarea Convenţiei de la Viena", a spus purtătorul de cuvânt.

După incidentele violente petrecute aseară în Varşovia, ambasadorul polonez de la Moscova a fost convocat azi la Ministerul rus de Externe.

"Ambasadorului polonez în Rusia, Wojciech Zajaczkowski, i s-a spus că cerem autorităţilor poloneze să prezinte scuze oficiale, să ia măsurile necesare pentru asigurarea securităţii şi funcţionării normale a tuturor reprezentanţelor diplomatice ruse în Polonia, compensarea prejudiciilor aduse, pedepsirea celor vinovaţi şi prevenirea unor asemenea provocări în viitor", se arată într-un comunicat oficial, preluat de RIA Novosti.

×
Subiecte în articol: ambasada rusiei
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close