Antena 3 CNN Externe Kuweit. Miting anti-guvernamental oprit cu gaze lacrimogene

Kuweit. Miting anti-guvernamental oprit cu gaze lacrimogene

Kuweit. Miting anti-guvernamental oprit cu gaze lacrimogene
Sursa foto: Foto: AFP
07 Ian 2013   •   14:50

Peste 1000 de persoane, care manifestau împotriva guvernului din Kuweit, au fost dispersate, ieri seară, după ce forţele de ordine au decis să pună capăt protestelor, folosind gaze lacrimogene şi petarde asurzitoare.

Câteva persoane au fost arestate, unele surse spunând că numărul acestora depăşeşte 20.

Organizatorii mitingului au folosit diverse reţele sociale pentru a aduna cât mai mulţi participanţi. Autorităţile kuweitiene au închis pentru o perioadă comunicaţiile de pe internet, iar un bărbat a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru că a postat pe contul său de Twitter, insulte adresate Emirului.

După alegerile parlamentare din decembrie, legiutorii din Kuweit au impus o reglementare prin care orice fel de adunare publică trebuie să aibă permisiunea scrisă din partea autorităţilor.
Mitingul de duminică nu a avut nicio aprobare din partea oficialităţilor.

Manifestanţii cereau dizolvarea noului parlament, grupurile de opoziţie acuzându-l pe Emirul kuweitian că face abuz de putere.

Kuweitul este una dintre cele mai vechi monarhii din zona Golfului Persic, iar sistemul politic este unul dintre cele mai democratice din statele arabe din regiune.
Parlamentul deţine puterea legislativă şi dreptul de a numi sau demite miniştrii guvernului kuweitian.
Emirul, liderul familiei Al-Sabah, aflată la putere de 250 de ani, are dreptul să numească premierul cabinetul de guvernare, care la rândul lui îşi poate alege miniştrii.

×
Subiecte în articol: Kuweit miting
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close