Antena 3 CNN Externe "L-au bătut până l-au omorât!" Cazul care pune pe jar poliţia din California este anchetat de FBI

"L-au bătut până l-au omorât!" Cazul care pune pe jar poliţia din California este anchetat de FBI

"L-au bătut până l-au omorât!" Cazul care pune pe jar poliţia din California este anchetat de FBI
16 Mai 2013   •   12:09

Moartea unui bărbat de 33 de ani, tată a patru copii, aflat în custodia poliţiştilor din Bakersfield, California, ridică din ce în ce mai multe semne de întrebare după ce mai mulţi martori oculari au declarat că folosirea forţei a fost total nejustificată.

Autorităţile locale spun că ofiţerii au fost chemaţi să intervină pentru calmarea unui bărbat aflat în stare de ebrietate, în curtea Centrului Medical Kern. Conform raportului oficial, David Sal Silva s-a opus arestării, iar ofiţerii au început să-l lovească cu bastoanele.


Conform unui martor, Jason Land, poliţiştii au continuat să-l bată cu bestialitate pe Silva chiar dacă acesta plângea şi striga după ajutor.
"L-au bătut până l-au omorât, chiar în faţa mea".
Poliţiştii s-au oprit doar când bărbatul a rămas întins pe jos, fără suflare.

Două persoane au înregistrat cu telefoanele mobile întregul incident. În plus, o cameră de supraveghere din zonă a surprins scenele înfiorătoare. Capturile video au fost publicate de Los Angeles Times.

Şapte poliţişti au fost implicaţi în arestarea şi moartea lui Silva, se arată într-un comunicat transmis de Kern Sheriff’s Office.

Acest episod nefericit a devenit şi mai controversat după ce poliţia a confiscat telefoanele celor doi martori, care au înregistrat altercaţia violentă.
Un reprezentant al forţelor de ordine a spus că acest lucru era necesar pentru investigaţie.
"Am luat decizia să cerem ajutorul FBI în această situaţie, pentru a avea o anchetă paralelă. Este în joc credibilitatea secţiei noastre", a adăugat Şeriful Donny Youngblood, pentru aceeaşi publicaţie.

 

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close