Antena 3 CNN Externe La 2,47 metri, un turc în vârstă de 27 de ani e cel mai înalt bărbat din lume (VIDEO)

La 2,47 metri, un turc în vârstă de 27 de ani e cel mai înalt bărbat din lume (VIDEO)

La 2,47 metri, un turc în vârstă de 27 de ani e cel mai înalt bărbat din lume (VIDEO)
Sursa foto: sultan kosen
17 Sep 2009   •   17:20

Un turc de 27 de ani a intrat în Cartea Recordurilor drept cel mai înalt om din lume. Bărbatul măsoară 2,47 metri şi recunoaşte că înălţimea sa îi provoacă deseori probleme. Asta nu îl împiedică însă să vadă şi părţile bune ale staturii sale.

Sultan Kosen trebuie să folosească cârje pentru a se putea deplasa. Şi asta pentru că încheieturile sale au cedat din cauza înălţimii foarte mari.

Dimensiunile ieşite din comun al tânărului sunt cauzate de o maladie cunoscută sub denumirea de gigantism. Deşi nu poate să ducă o viaţă normală, Sultan încearcă să vadă şi partea bună a lucrurilor.
?Cel mai bun lucru în faptul că sunt aşa înalt este că pot să văd pe toată lumea de la o distanţă foarte mare. Pot să văd pe cineva chiar şi de la 100 de metri. Alte lucruri bune sunt că pot să schimb becurile sau perdelele? spune Kosen.

Tânărul spune că se va folosi de faima pe care a câştigat-o, odată cu intrarea în Cartea Recordurilor pentru a călători. El speră că astfel va reuşi să îşi găsească şi o prietenă.
?Până acum a fost foarte dificil pentru mine să îmi găsesc o prietenă. Nu am avut niciodată una. De obicei sunt speriate de mine, dar sper să îmi găsesc? a mai spus el.
Reprezentanţii Cărţii Recordurilor spun că, până acum, numai 10 oameni au ajuns vreodată la o astfel de înălţime.



Antena 3

×
Subiecte în articol: turc Cartea Recordurilor inaltime
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close