Antena 3 CNN Externe "La mulţi ani, Mark!" Armata Electronică Siriană susţine că A SPART Facebook

"La mulţi ani, Mark!" Armata Electronică Siriană susţine că A SPART Facebook

"La mulţi ani, Mark!" Armata Electronică Siriană susţine că A SPART Facebook
06 Feb 2014   •   13:32

Armata Electronică Siriană (AES), un grup de hackeri susţinut de regimul preşedintelui de la Damasc, a comunicat ieri că a reuşit să spargă reţeua de socializare Facebook, chiar în ziua în care aceasta împlinea 10 ani.

Hackerii au anunţat "spargerea" pe Twitter. O căutare pe domeniul WHOIS indică că mai multe adrese de mail, ale utilizatorilor Facebook, au fost schimbate cu un cont de Gmail sirian.


AES pretinde că a schimbat serverele Facebook, dar acest proces a fost ulterior abandonat deoarece necesita prea mult timp alocat.
Presupusul atac informatic nu a afectat operativitatea activităţilor uzuale ale reţelei.

La jumătate de oră după anunţul postat pe Twitter, numele domeniului a revenit la cel iniţial, [email protected], ceea ce sugerează că Facebook şi MarkMonitor (companie de gestionare a domeniilor web) au rectificat eroarea apărută şi s-a împiedicat un "impact serios".

În august 2013, atunci când Statele Unite Ale Americii anunţau intervenţia militară în Siria, pentru înlăturarea lui al-Assad de la putere, siteurile unor publicaţii celebre de peste ocean, cum ar fi The Huffington Post sau The New York Times, au fost victimele unui atac cibernetic efectuat de hackerii sirieni.

×
Parteneri
Cea mai detaliată hartă a creierului uman realizată vreodată
x close