Antena 3 CNN Externe La ora 19.00, Barack Obama depune jurământul. Urmăriţi ceremonia de învestire, în direct, la Antena3

La ora 19.00, Barack Obama depune jurământul. Urmăriţi ceremonia de învestire, în direct, la Antena3

La ora 19.00, Barack Obama depune jurământul. Urmăriţi ceremonia de învestire, în direct, la Antena3
Sursa foto: Barack Obama
20 Ian 2009   •   15:10

Încă din zorii zilei de marţi, sute de mii de americani s-au îndreptat către Capitoliul din Washington, într-o atmosferă festivă. Înarmaţi cu pături, oamenii s-au pregătit să înfrunte rafalele de frig pentru a participa la ceremonia de învestire a lui Barack Obama care va începe la ora 12.00, ora locală (19.00, ora României).
La ora 4.00 a.m, centrul Washingtonului era aglomerat până la refuz, informează CNN. Mii de turişti aşteptau nerăbdători în cafenele şi restaurantele deschise, în timp ce alţii îşi pregăteau aparatele de fotografiat pentru marele eveniment. Până şi trotuarele capitalei SUA erau neîncăpătoare pentru numărul mare de persoane care umblau pe străzi la acea oră.
Nici temperaturile foarte joase nu au stat în calea entuziasmului oamenilor. Participanţii la ceremonie au luat cu asalt Washingtonul, în ciuda gerului. Temperaturile au coborât până la minus şase grade Celsius.
Pe lângă îmbrăcămintea groasă, turiştii au adus cu ei cartoane şi diverse alimente pentru micul dejun. Sunt conştienţi că vor fi nevoiţi să petreacă câteva ore bune în frig, fără mâncare, aşa că s-au pregătit.
Majoritatea turiştilor veniţi să-l vadă pe Barack Obama depunând jurământul poartă eşarfe şi ecusoane cu imaginea preşedintelui.
Gerul, aglomeraţia, condiţiile neprielnice. Nimic nu le poate împiedica pe cele aproximativ două milioane de persoane aflate în Washington să participe la ceremonia de învestire a lui Barack Obama. Vor să vadă cum primul preşedinte de culoare al SUA va depune jurământul. Vor să vadă cu ochii lor cum se scrie istoria.
Antena3 va transmite imagini în direct de la ceremonia de învestire a primului preşedinte de culoare al Statelor Unite.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close