Antena 3 CNN Externe La Papa vine-un Marinar... Traian Băsescu a ajuns la Vatican. Ce cadou i-a dus Suveranului Pontif

La Papa vine-un Marinar... Traian Băsescu a ajuns la Vatican. Ce cadou i-a dus Suveranului Pontif

La Papa vine-un Marinar... Traian Băsescu a ajuns la Vatican. Ce cadou i-a dus Suveranului Pontif
de O.P.    |    15 Feb 2013   •   12:15

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, vineri dimineaţă, la Vatican, el fiind întâmpinat de Papa Benedict al XVI-lea, cu care are programate convorbiri tete-a-tete în biblioteca privată a Suveranului Pontif.

Băsescu, care este ultimul şef de stat din Europa primit la Vatican de suveranul pontif înainte de oficializarea renunţării acestuia la misiunea apostolică, i-a adus Papei cadou un tetraevengheliar.
  
Volumul în limba română este o ediţie apărută în 2008 şi agreată de Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române, fiind legat în piele şi lucrat cu gravuri imitând stilul cărţilor bisericeşti din Evul Mediu.
  
După convorbirile care sunt programate să dureze în jur de 15 minute, preşedintele şi Suveranul Pontif vor face o fotografie oficială în biblioteca privată, după care şeful statului român îi va prezenta Papei pe soţia sa, Maria Băsescu şi delegaţia oficială a României.
  
Băsescu va avea apoi o întrevedere cu cardinalul Tarcisio Bertone, secretarul de stat al Sfântului Scaun, funcţie care echivalează în organizarea de la Vatican cu cea de prim-ministru.
  
După această întrevedere preşedintele şi doamna Maria Băsescu vor depune un buchet de flori şi vor deţine un moment de reculegere la mormântul Papei Ioan Paul al II-lea din Bazilica San Pietro.
  
În jurul orei 15:00 a României preşedintele Băsescu va participa la Ambasada României la Vatican la o recepţie unde va ţine un discurs despre importanţa acestei vizite la Sfântul Scaun.
  
În cursul serii preşedintele va mai avea o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Italia, programul deplasării la Româ cuprinzând şi o vizită de stat la Ordinul Suveran al Cavalerilor Ioaniţi.






×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close