Antena 3 CNN Externe Lakhdar Brahimi: Criza din Siria este periculoasă, se agravează şi reprezintă o ameninţare pentru lume

Lakhdar Brahimi: Criza din Siria este periculoasă, se agravează şi reprezintă o ameninţare pentru lume

Lakhdar Brahimi: Criza din Siria este periculoasă, se agravează şi reprezintă o ameninţare pentru lume
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
15 Sep 2012   •   13:27
Update 13:20 - Conflictul din Siria este o ameninţare pentru "poporul sirian, pentru regiune şi pentru lume", avertizează emisarul internaţional Lakhdar Brahimi, după întrevederea pe care a avut-o cu preşedintele sirian Bashar Al-Assad, informează AFP.
   
"Criza este periculoasă, se agravează şi reprezintă o ameninţare pentru poporul sirian, pentru regiune şi pentru întreaga lume", a declarat Brahimi.
   
"Vom face totul pentru a merge înainte şi pentru a ajuta poporul sirian. Guvernul sirian a promis că va susţine eforturile emisarului de la Damasc, Mokhtar Lamani", a precizat Brahimi.

Preşedintele Siriei, Bashar Al-Assad, s-a întâlnit sâmbătă, la Damasc, cu emisarul internaţional Lakhdar Brahimi, în încercarea de a găsi o soluţie la grava criză care afectează ţara de peste 18 luni, informează AFP.
   
Brahimi, emisar al ONU şi al Ligii Arabe, ar urma să "îmbunătăţească" planul de pace al predecesorului său Kofi Annan, pentru a-l face mai operaţional, au declarat membri ai opoziţiei siriene.

Revoltele reprimate violent şi conflictele armate între opoziţie şi trupele guvernamentale din Siria s-au soldat, în ultimele 18 luni, cu peste 21.000 de morţi, conform unui bilanţ realizat de organizaţii neguvernamentale.

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close