Antena 3 CNN Externe Lanţ uman de 100.000 de persoane pentru comemorarea a 24 de ani de la accidentul de la Cernobîl (VIDEO)

Lanţ uman de 100.000 de persoane pentru comemorarea a 24 de ani de la accidentul de la Cernobîl (VIDEO)

Lanţ uman de 100.000 de persoane pentru comemorarea a 24 de ani de la accidentul de la Cernobîl (VIDEO)
Sursa foto: lant
25 Apr 2010   •   13:52

Peste 100 de mii de oameni au format un lanţ uman în nordul Germaniei, cu două zile înainte de comemorarea a 24 de ani de la accidentul nuclear de la Cernobîl. Lanţul uman s-a întins pe o distanţă de 120 de kilometri, între două centrale nucleare germane în prezent nefuncţionale.

Protestatarii şi-au strâns mâinile formând un adevârat lanţ uman. În acest fel, oamenii le-au transmis guvernanţilor că se opun extinderii folosirii energiei nucleare. Iniţiativa, numită "Reacţie în lanţ - opriţi energia nucleară", a adunat, potrivit organizatorilor, 120 de mii de oameni, şi câteva zeci de mii, potrivit autorităţilor.

Participanţii la protest se opun şi unei decizii a Coaliţiei de centru-dreapta, condusă de cancelarul german Angela Merkel. Aceasta a anunţat că intenţionează să revoce o lege, potrivit căreia toate uzinele nucleare din ţară ar urma să fie închise până în 2020.

Majoritatea germanilor se opun folosirii energiei nucleare, potrivit sondajelor recente. Guvernul Merkel susţine însă că ţara nu îşi poate respecta altfel angajamentele luate privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

În acelaşi timp, în sudul Germaniei, peste 8.000 de oameni au participat la o manifestaţie paşnică , în faţa centralei nucleare din Biblis, cea mai veche din Germania. Oamenii au cerut închiderea acesteia.

Ambele proteste au avut loc cu două zile înainte de împlinirea a 24 de ani de la dezastrul nuclear de la Cernobâl.



Antena 3




×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close