Antena 3 CNN Externe Lanţul bunăvoinţei. Prin gestul său, un american a salvat 30 de vieţi. Vezi despre ce e vorba

Lanţul bunăvoinţei. Prin gestul său, un american a salvat 30 de vieţi. Vezi despre ce e vorba

Lanţul bunăvoinţei. Prin gestul său, un american a salvat 30 de vieţi. Vezi despre ce e vorba
Sursa foto: Foto: Facebook
21 Feb 2012   •   23:06

Un american a vrut să demonstreze că lumea poate fi mai bună dacă ne gândim şi la cei din jur. Bărbatul şi-a donat un rinichi unui necunoscut şi a reuşit să provoace o reacţie în lanţ. Un lanţ al bunăvoinţei care a salvat 30 de vieţi cu ajutorul donatorilor necunoscuţi.

"Un străin este la fel de important ca un membru al familiei sau un prieten" este de părere Rick Ruzzamenti, americanul responsabil pentru această reacţie în lanţ a societăţii. "Este ca şi cum ţi-ai ajuta familia sau prietenii, dar asta e uşor. Dacă lumea ar iubi străinii aşa cum îşi iubeşte familia sau prietenii, toate problemele ar fi rezolvate!" continuă el.

Până anul trecut, americanul de 44 de ani nici nu avea idee că este capabil de un gest atât de mare. Viaţa i s-a schimbat când un apropiat şi-a donat unul dintre rinichi unui necunoscut. Patru luni mai târziu făcea acelaşi lucru, declanşând o uimitoare reacţie în lanţ.

29 de oameni i-au urmat exemplul şi au salvat viaţa a 29 de străini.

Principiul după care funcţionează acest lanţ al donatorilor este simplu: Un străin poate veni şi îi poate dona un organ soţului tău. Apoi tu poţi face acelaşi lucru dacă donezi unui alt cuplu incompatibil. Apoi donatorul acelei persoane care este, de asemenea, incompatibil, poate dona unei alte persoane, din altă parte a ţării.

Medicii americani speră ca acest gen de iniţiative să se dezvolte în toate colţurile lumii. În acest moment, numai în Statele Unite, peste o sută de mii de oameni aşteaptă un transplant de rinichi.


×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close