Antena 3 CNN Externe Lapte praf contaminat cu cesiu radioactiv, descoperit în Japonia

Lapte praf contaminat cu cesiu radioactiv, descoperit în Japonia

Lapte praf contaminat cu cesiu radioactiv, descoperit în Japonia
Sursa foto: Foto: whatsonxiamen.com
06 Dec 2011   •   16:13
Un producător japonez de produse alimentare, Meiji, a anunţat marţi că a depistat cesiu radioactiv în mai multe loturi de lapte praf pentru copii, informează Mediafax. Producătorul a oferit clienţilor posibilitatea de a schimba gratuit produsul cumpărat în cazul în care se dovedeşte că acesta este contaminat.
 
Meiji a măsurat până la 31 de becquerel pe kilogram cesiul 134 şi 137 prezent în laptele praf, o descoperire legată cel mai probabil de emisiile de substanţe radioactive generate de accidentul nuclear de la centrala Fukushima.
 
Contaminarea nu provine din laptele utilizat, care în mare parte este importat, ci ar putea să fi intervenit în timpul procesului de transformare realizat la o uzină din estul Japoniei în martie, la scurt timp după accidentul nuclear.
 
Nivelul superior fixat provizoriu de autorităţi fiind de 200 de becquerel pe kilogram, "cel măsurat nu este susceptibil să aibă consencinţe asupra sănătăţii", a declarat grupul. Acesta a declarat însă că preferă ca bebeluşii să nu consume laptele respectiv.
 
"Având în vedere că laptele este un aliment esenţial pentru copii, le propunem clienţilor care au cumpărat deja cutii din loturile contaminate să le schimbe", a explicat Meiji.
 
Sunt vizate produsele "Meiji Steppu" la 850 de grame cu termenul de expirare în octombrie 2012, ceea ce reprezintă aproximativ 400.000 de cutii.
 
Grupul promite să publice pe site-ul său de Internet rezultatele testelor efectuate pe fiecare lot.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close