Larry Flynt, fondatorul revistei Hustler, a murit la vârsta de 78 de ani

de Laura Dinu    |    11 Feb 2021   •   09:30
Larry Flynt, fondatorul revistei Hustler, a murit la vârsta de 78 de ani hepta

Larry Flynt, fondatorul revistei Hustler, a murit miercuri dimineață, la vârsta de 78 de ani, în casa sa din Los Angeles, a confirmat fratele său Jimmy Flynt pentru Washington Post.

Cariera lui Flint a durat mai mult de cinci decenii, lansarea revistei Hustler în 1974 propulsându-l spre faimă. Acest lucru a atras și controverse, a făcut obiectul unor procese repetate și a făcut din Flynt subiectul unei tentative de asasinat.

Flynt fost împușcat în 1978 în fața unui tribunal în Georgia, în timpul unui proces pentru obscenitate.

Atentatul l-a adus pe Flynt în scaunul cu rotile, placat cu aur și căptușit cu catifea.

Atentatorul nu a fost pus sub acuzare, dar a fost executat ani mai târziu, în 2013, în legătură cu o serie de crime fără legătură cu cazul lui Flynt, care s-a opus executării sale.

În anii 1970, popularitatea revistei Hustler a crescut, astfel încât a ajuns la o circulație de două milioane de exemplare până la sfârșitul deceniului.

Luptele sale legale au fost descrise în filmul din 1996 „The People vs Larry Flynt”, în care a fost interpretat de Woody Harrelson, scrie Mediafax

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close