Antena 3 CNN Externe Laszlo Tokes: Traian Băsescu a propus un proiect de reorganizare teritorială care atacă maghiarii

Laszlo Tokes: Traian Băsescu a propus un proiect de reorganizare teritorială care atacă maghiarii

Laszlo Tokes: Traian Băsescu a propus un proiect de reorganizare teritorială care atacă maghiarii
Sursa foto: Foto: Mediafax
23 Iul 2011   •   15:03
Vicepreşedintele Parlamentului European, Laszlo Tokes, a declarat sâmbătă că România duce o „politică de colonizare ortodoxă a Transilvaniei” şi a precizat că maghiarii nu au putut obţine, în 20 de ani, autonomia pe care şi-o doresc, conform Agerpres.

Tokes a adăugat că România trece printr-o perioadă „postsecuristă”, fapt care îngreunează situaţia maghiarilor din zonă. „În 20 de ani nu am reuşiut să obţinem nimic important din punct de vedere strategic, suntem într-o tranziţie postcomunistă, moştenirea Trianonului, moştenirea comunismului ne blochează. În România nu suntem nici în perioada postcomunistă, ci doar în perioada postsecuristă”, a declarat Laszlo Tokes, conform traducerii oficiale.

Vicepreşedintele PE l-a atacat, de asemenea, pe preşedintele Traian Băsescu, pentru că a propus un proiect de reorganizare teritorială care „atacă maghiarii” şi a menţionat că nu există cale de compromis în această chestiune.

''Prin reorganizarea teritorialã surprinzãtoare, Traian Bãsescu, oaspetele nostru de anul trecut şi partidul majoritar, sub pretextul regionalizării europene, ne atacă împreunã cu UDMR, care e aliat. Nu e loc pentru compromis, acest loc liber de lângă mine (cel pe care a stat la ediţiile de anii trecuţi preşedintele Traian Băsescu) îmi spune că nu suntem apţi de compromis'', a afirmat Laszlo Tokes.



×
Subiecte în articol: Laszlo Tokes
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close