x close

Lava unui vulcan în erupţie în Hawaii arde totul în calea sa. A ajuns pe o proprietate rezidenţială şi ameninţă o localitate

de S.T.    |    29 Oct 2014   •   08:42
Lava unui vulcan în erupţie în Hawaii arde totul în calea sa. A ajuns pe o proprietate rezidenţială şi ameninţă o localitate Foto: io9.com

Lava unui vulcan aflat în erupţie pe Insula Hawaii, cea mai importantă a arhipelagului cu acelaşi nume, a ajuns, marţi, pe o proprietate rezidenţială privată şi ameninţă în prezent o întreagă localitate, potrivit autorităţilor, relatează AFP.

Lava scursă din vulcanul Kilauea, care arde totul în calea sa, a avansat cu 82 de metri în ultimele 24 de ore şi se apropie de localitatea Pahoa, în estul insulei, au anunţat oficiali din cadrul serviciului local de urgenţă.

Lava "a ajuns pe o proprietate rezidenţială privată", a anunţat serviciul local de urgenţă într-un comunicat difuzat marţi.

Primarul comitatului Hawaii, Billy Kenoi, a instituit stare de urgenţă luna trecută, când lava a ajuns la cel puţin 1,6 kilometri de Ka'ohe Homesteads.

Săptămâna trecută, guvernatorul statului Hawaii, Neil Abercrombie, a cerut recunoaşterea situaţiei de catastrofă din partea administraţiei americane, pentru a spori măsurile luate de serviciile de urgenţă.

Scurgerea de lavă ameninţă, de asemenea, un drum principal, iar 900 de copii ar urma să fie strămutaţi, potrivit Biroului guvernatorului Abercrombie.

Insula Hawaii, adesea denumită şi Marea Insulă, este cea mai mare dintre cele opt principale insule care formează acest stat american din Oceanul Pacific, un arhipelag care numără 137 de insule în total.

Citeşte mai multe despre:

hawaii lava vulcan
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati