x close

Lava unui vulcan în erupţie în Hawaii se apropie de zone locuite. Zeci de oameni au fost puşi în stare de alertă

de S.T.    |    28 Oct 2014   •   09:09
Lava unui vulcan în erupţie în Hawaii se apropie de zone locuite. Zeci de oameni au fost puşi în stare de alertă Foto: io9.com

Lava unui vulcan aflat în erupţie pe Insula Hawaii, cea mai importantă a arhipelagului cu acelaşi nume, a ajuns la doar câţiva metri de case, au anunţat luni autorităţile în timp ce rezidenţii ameninţaţi erau evacuaţi, relatează AFP.

Scurgerea de lavă a vulcanului Kilauea ameninţa de câteva săptămâni zone locuite şi se afla la cel puţin o sută de metri de o casă, luni, avansând cu aproximativ nouă metri pe oră.

"Din cauza localizării, direcţiei şi înaintării actuale a lavei, rezidenţii fac obiectul unor măsuri de evacuare", a anunţat poliţia comitatului Hawaii.

Lava, care arde totul în calea sa, a avansat cu aproximativ 250 de metri în ultimele 24 de ore către oraşul Pahoa, în estul insulei, au adăugat autorităţile.

Primarul comitatului Hawaii, Billy Kenoi, a instituit stare de urgenţă luna trecută, când lava a ajuns la cel puţin 1,6 kilometri de zona rezidenţială Ka'ohe Homesteads.

Scurgerea de lavă ameninţă, de asemenea, un drum principal, iar 900 de copii care vor fi strămutaţi, potrivit Biroului guvernatorului Abercrombie.

Citeşte mai multe despre:

vulcan hawaii lava
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati