Antena 3 CNN Externe Lavrov despre armele furnizate Siriei: "Nu-i nimic senzaţional, doar ne respectăm contractele"

Lavrov despre armele furnizate Siriei: "Nu-i nimic senzaţional, doar ne respectăm contractele"

Lavrov despre armele furnizate Siriei: "Nu-i nimic senzaţional, doar ne respectăm contractele"
Sursa foto: Foto: Reuters
17 Mai 2013   •   16:25

Furnizarea de arme ruseşti către Siria sunt în deplină concordanţă cu legea şi nu acordă vreun avantaj Guvernului de la Damasc, a declarat ministrul de externe de la Moscova, Sergey Lavrov, comentând informaţiile apărute în presa occidentală.

"Nu înţeleg de ce mass-media încearcă să facă ceva senzaţional din acest lucru. Nu am ascuns niciodată faptul că furnizăm arme defensive Siriei, conform contractelor semnate, nu încălcăm nicio reglementare internaţională şi nici legislaţia noastră, care este una dintre cele mai stricte acte normative din lume, nu este violată în ceea ce priveşte exportul de arsenal ", a spus Lavrov într-o conferinţă de presă, organizată vineri la Moscova.

Şeful diplomaţiei ruse a subliniat că tot armamentul furnizat Siriei este de fapt sistem aerian defensiv, care nu afectează în vreun fel balanţa dintre forţele fidele regimului Al-Assad şi rebeli.

Ultimele remarci ale lui Lavrov vin ca răspuns la acuzaţiile recente din presa internaţională, care suspectează Rusia că trimite Siriei rachete Yakhont, foarte eficiente în lupta pe mare şi sisteme mobile antirachetă S-300V, capabile să intercepteze ţinte balistice.

Sisteme antiaeriene S-300V

Oficialii de la Moscova au declarat în repetate rânduri că aprovizionarea Siriei cu armament face parte dintr-o serie de contracte mai vechi, unele parafate în timpul erei sovietice. Totodată, Moscova a afirmat că nu s-a luat în discuţie negocierea sau semnarea unor noi înţelegeri cu regimul de la Damaac.

×
Subiecte în articol: Siria Siria rebeli sirieni
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close