Antena 3 CNN Externe Lavrov: "John Kerry mi-a cerut să nu-l iau în seamă pe Obama!"

Lavrov: "John Kerry mi-a cerut să nu-l iau în seamă pe Obama!"

Lavrov: "John Kerry mi-a cerut să nu-l iau în seamă pe Obama!"
19 Noi 2014   •   14:14

Ministrul de Externe rus, Sergey Lavrov, spune că omologul său american, Secretarul de Stat, John Kerry,  i-a spus "să nu ia în seamă" declaraţia preşedintelui Barack Obama, în care Rusia este inclusă pe lista ameninţărilor globale.

Liderul de la Casa Albă susţinea în septembrie, în faţa Adunării Generale a ONU, că Ebola reprezintă principala ameninţare la adresa omenirii, urmată de "agresiunea rusă din Europa". Pe locul trei în ceea ce priveşte securitatea internaţională, Obama a plasat grupul extremist Statul Islamic.

Preşedintele SUA a reiterat această idee recent, la summitul G20 din Australia, când "Rusia agresivă" a fost introdusă în topul celor mai serioase pericole actuale.

"Nu cu mult timp în urmă, am avut o conversaţie cu John Kerry şi l-am rugat să-mi explice ce vrea să spună Obama. Mi-a răspuns să nu-l iau în seamă", a spus şeful diplomaţiei ruse.

Lavrov menţionează că omologul său de peste ocean era mult mai interesat de dezbaterea programului nuclear iranian şi de situaţia din peninsula coreeană.

"Nu este normal ca o ţară puternică, aşa cum este SUA, să aibă o atitudine de consum faţă de partenerii săi. Când avem nevoie, ajutaţi-ne! Când nu, supuneţi-vă!", adaugă oficialul rus.

Lavrov menţionează că Rusia lucrează şi ajută la rezolvarea crizelor din Iran şi Coreea "nu de dragul cuiva", ci pentru a ajuta comunitatea internaţională să evite riscurile asociate cu aceste probleme.

×
Subiecte în articol: John Kerry Barack Obama
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close