Antena 3 CNN Externe Lavrov: ”Occidentul nu permite Ucrainei să negocieze cu Rusia”

Lavrov: ”Occidentul nu permite Ucrainei să negocieze cu Rusia”

Occidentul i-a interzis Kievului să continue procesul de negocieri cu Moscova, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

Lavrov: ”Occidentul nu permite Ucrainei să negocieze cu Rusia”
Sursa foto: Hepta / Sputnik / Ilya Pitalev
de Alexandra Ionescu    |    05 Iun 2022   •   09:43

 ”Ucraina este o monedă de schimb, un instrument manipulat în primul rând de Statele Unite și Marea Britanie”, a spus ministrul rus într-un interviu.

„O astfel de echipă anglo-saxonă, care acum este condusă de Occident. NATO și Uniunea Europeană, care și-au pierdut independența de destul de mult timp, îi sunt complet ascultătoare. Ei controlează ucrainenii ca pe un instrument”.

"Acesta este un răspuns la întrebarea dacă există perspective pentru negocieri. Occidentul nu permite Ucrainei să negocieze. În urmă cu două luni, Ucraina părea să înainteze o propunere cu privire la modul de rezolvare a acestei probleme.

Am luat aceste propuneri în calcul, dar Occidentul le-a interzis ucrainenilor să continue acest proces", a spus șeful Ministerului rus de Externe.

El a mai menționat că politica Occidentului față de resursele energetice rusești nu a dus la pierderi în bugetul rus, iar profiturile din exporturile de energie vor crește până la sfârșitul anului.

"Petrolul, în general, nu este supus politicii, există o cerere pentru el. Piețele de petrol nu urmează „ordinele”, „capricii”. Avem piețe alternative de vânzare, deja creștem vânzările la ele", Lavrov. a spus, comentând restricțiile convenite de UE pentru petrolul rusesc.

"Având în vedere nivelul prețurilor care a fost stabilit ca urmare a politicii Occidentului, nu avem pierderi bugetare. Dimpotrivă, anul acesta vom crește semnificativ profitul primit din exportul resurselor noastre energetice", a adăugat el.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina negocieri occident
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close