Antena 3 CNN Externe Lavrov: "Rusia nu este foarte curată. Rusia este ceea ce este. Și nu ne este rușine să arătăm cine suntem"

Lavrov: "Rusia nu este foarte curată. Rusia este ceea ce este. Și nu ne este rușine să arătăm cine suntem"

De când armata rusă a atacat Ucraina în urmă cu aproape patru luni, mii de civili au fost uciși și orașe întregi au fost reduse la dărâmături, în timp ce milioane de ucraineni au fugit din casele lor. Dar joi, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a spus că lucrurile nu sunt așa cum par.

Lavrov: "Rusia nu este foarte curată. Rusia este ceea ce este. Și nu ne este rușine să arătăm cine suntem"
Sursa foto: Hepta / Sputnik / Ilya Pitalev
de Alexandra Ionescu    |    16 Iun 2022   •   20:18

„Nu am invadat Ucraina”, a susținut el.

„Am declarat o operațiune militară specială pentru că nu aveam absolut nicio altă modalitate de a explica Occidentului că tragerea Ucrainei în NATO a fost un act criminal”.

De când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, Lavrov a acordat doar câteva interviuri presei occidentale.

El a repetat linia oficială a Kremlinului că în Ucraina erau naziști. Oficialii ruși susțin adesea că armata lor „de-nazifică” țara. Domnul Lavrov a stârnit scandal recent când a încercat să justifice insultele naziste la adresa președintelui Ucrainei, care este evreu, făcând afirmația că Adolf Hitler ar avea „sânge evreu”.

Un raport oficial al Organizației Națiunilor Unite despre satul ucrainean Yahidne, din regiunea Cernihiv, spune că „360 de locuitori, inclusiv 74 de copii și cinci persoane cu dizabilități, au fost forțați de armata rusă să stea timp de 28 de zile în subsolul unei școli… Nu erau toalete, apă… 10 bătrâni au murit”.

„Este un mare păcat”, a spus Lavrov, răspunzând acestui raport„dar diplomații internaționali, inclusiv Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Secretarul General al ONU și alți reprezentanți ai ONU, sunt supuși presiunii Occidentului. Și de foarte multe ori sunt folosiți pentru a amplifica știrile false răspândite de Occident”.

"Rusia nu este foarte curată. Rusia este ceea ce este. Și nu ne este rușine să arătăm cine suntem."

SUA l-au acuzat că urmărește o narațiune falsă despre Ucraina în calitate de agresor și că răspunde direct pentru invazia Rusiei ca membru al Consiliului de Securitate al acesteia.

El a acuzat apoi BBC că nu a dezvăluit adevărul cu privire la ceea ce s-a întâmplat cu civilii din zonele separatiste din estul Ucrainei, „când civilii au fost bombardați de trupele Kievului timp de opt ani”.

×
Subiecte în articol: Serghei Lavrov Rusia Război Ucraina
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close