Antena 3 CNN Externe Lavrov: "Rusia nu-şi doreşte cutiile negre!"

Lavrov: "Rusia nu-şi doreşte cutiile negre!"

Lavrov: "Rusia nu-şi doreşte cutiile negre!"
Sursa foto: Foto: RIA Novosti
18 Iul 2014   •   15:40

Moscova nu intenţionează să confişte înregistrările de zbor ale avionului malaiezian prăbuşit ieri în Ucraina, anunţă ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov.

El a explicat că o asemenea măsură ar încălca legislaţia internaţională, iar incidentul trebuie investigat de către agenţiile internaţionale.

"Analiza înregistrărilor de zbor intră în responsabilitatea Organizaţiei Internaţionale a Aviaţiei Civile (OIAC) şi în responsabilitatea statelor care sunt în mod direct legate de această tragedie: Olanda, Malaezia şi a statelor ale căror cetăţeni se aflau la bordul aeronavei, şi nu în ultimul rând, este responsabilitatea Ucrainei", spune Lavrov.

De asemenea, şeful diplomaţiei ruse a făcut un apel către Consiliul de Securitate al ONU să lanseze urgent o anchetă imparţială.

"Ne dorim ca experţii internaţionali să ajungă la locul prăbuşirii cât mai curând posibil şi să recupereze cutiile negre. În ciuda declaraţiilor venite de la Kiev, noi nu intenţionăm să intrăm în posesia acestora", a precizat Lavrov.

"Două cutii negre au fost descoperite de serviciile noastre de urgenţă. Nu ştiu unde se află ele acum", spune Konstantin Batozsky, un oficial al administraiei regionale Donetsk, citat de Interfax-Ucraina.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close