Antena 3 CNN Externe Lavrov: Rusia consideră că numai sirienii trebuie să decidă viitorul lui Bashar al-Assad

Lavrov: Rusia consideră că numai sirienii trebuie să decidă viitorul lui Bashar al-Assad

Lavrov: Rusia consideră că numai sirienii trebuie să decidă viitorul lui Bashar al-Assad
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de S.T.    |    30 Oct 2015   •   23:39

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a recunoscut vineri, după încheierea reuniunii internaționale de la Viena pe tema conflictului din Siria, că persistă dezacordul dintre Moscova și Washington privind viitorul președintelui Bashar al-Assad, în opinia Rusiei o astfel de decizie revenind exclusiv poporului sirian în cadrul unui proces politic, transmite agenția EFE.

"Nu spun că al-Assad trebuie să plece ori să rămână. Am spus că destinul său trebuie hotărât de poporul sirian, la fel ca tot ceea ce ține de dezvoltarea statului sirian", a adăugat șeful diplomației ruse.

Pe de altă parte, după ce a lăudat eforturile depuse de secretarul american de stat John Kerry pentru a impulsiona soluționarea conflictului sirian, Lavrov a criticat decizia 'unilaterală' a Washingtonului de a trimite un contingent de trupe terestre în nordul Siriei, fără consimțământul Damascului și fără un mandat din partea Consiliului de Securitate al ONU.

El a salutat în schimb decizia luată la această reuniune pentru a adresa ONU solicitarea de a reuni reprezentanții guvernului sirian și ai opoziției în vederea inițierii unui proces politic care să conducă la elaborarea unei noi Constituții și la organizarea de alegeri în Siria.

"Aceste alegeri trebuie să se desfășoare sub controlul activ al ONU și la ele trebuie să participe toți sirienii, indiferent unde ar fi ei", a indicat Lavrov.

×
Subiecte în articol: Rusia Bashar al-Assad
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close