Antena 3 CNN Externe Le-a cerut medicilor să nu îl deconecteze de la aparate clipind (VIDEO)

Le-a cerut medicilor să nu îl deconecteze de la aparate clipind (VIDEO)

Le-a cerut medicilor să nu îl deconecteze de la aparate clipind (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
14 Iul 2010   •   22:09

Care este distanţa dintre viaţă şi moarte? În cazul unui bărbat din Marea Britanie aceasta se măsoară într-un... clipit. Aşa i-a convins britanicul pe medici că nu este în moarte cerebrală şi nu vrea să abandoneze lupta cu viaţa.

Richard Rudd avea 42 de ani când un accident l-a condamnat la o viaţă cruntă: dependent de aparate, fără să poată să se mişte sau să vorbească. Mai mult, medicii credeau că nici creierul nu-i funcţionează.

Confruntaţi cu crunta realitate, după luni de tratamente şi investigaţii, părinţii victimei au avut de luat o decizie care le-a sfâşiat sufletul. Amintirea unei vechi discuţii cu Richard i-a convins însă să ceară deconectarea de la aparate.

Chiar când se pregăteau să îşi ia rămas bun de la fiul lor, unul dintre medicii care se ocupau de cazul lui a făcut o descoperire incredibilă.

În pofida leziunilor de pe coloană, Richard înţelegea ce se întâmplă în jurul lui şi putea să răspundă întrebărilor simple... clipind. Aşa le-a spus şi medicilor că NU vrea să moară. Voia să continue tratamentul şi să lupte pentru viaţa lui.

Astăzi, la câteva luni după incidentul care i-a salvat viaţa, Richard îşi continuă recuperarea şi a făcut progrese imense. Nu poate să vorbească dar înţelege tot ce se întâmplă în jurul lui şi poate chiar să zâmbească.



Observator


×
Subiecte în articol: britanic pacient
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close