Antena 3 CNN Externe Le Monde: Tensiunile politice dinaintea alegerilor prezidenţiale cufundă România în criză

Le Monde: Tensiunile politice dinaintea alegerilor prezidenţiale cufundă România în criză

Le Monde: Tensiunile politice dinaintea alegerilor prezidenţiale cufundă România în criză
Sursa foto: pagina internet
06 Oct 2009   •   21:17

Situaţia politică şi economică a României constituie un subiect de interes pentru presa franceză. În ediţia din 6 octombrie, publicaţia Le Monde comentează evenimentele politice care au avut loc, în ultimele zile, în România.

România se afundă în criză, după ce coaliţia guvernamentală s-a destrămat la 1 octombrie, agravând criza economică, titrează Le Monde. Mircea Geoană, preşedintele PSD, care a făcut parte din coaliţia de guvernământ alături de partidul de centru-dreapta PD, al actualului şef al statului, Traian Băsescu, candidează împotriva actualului preşedinte, care speră să obţină un al doilea mandat.

Le Monde pune sub semnul întrebării capacitatea Guvernului minoritar de a asigura stabilitatea României, într-un moment în care criza economică afectează puternic ţara. În plus, publicaţia franceză aminteşte că instabilitatea politică cu care se confruntă România ar ameninţa acordul semnat în martie pentru obţinerea unui împrumut de aproximativ 20 de miliarde de euro din partea Fondului Monetar Internaţional şi altor instituţii financiare.

Jurnaliştii francezi susţin că instabilitatea politică a afectat şi sectorul public. Luni, aproximativ 800.000 de profesori, funcţionari publici şi medici au participta la ?cea mai importantă mişcare socială de la căderea comunismului?, menţionează Le Monde.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica România Le Monde grevă
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close