Antena 3 CNN Externe Lecţie de demnitate de la un copil de 8 ani. A aflat de pe Google că nu mai are mult de trăit

Lecţie de demnitate de la un copil de 8 ani. A aflat de pe Google că nu mai are mult de trăit

Lecţie de demnitate de la un copil de 8 ani. A aflat de pe Google că nu mai are mult de trăit
Sursa foto: Foto: www.dailymail.co.uk
02 Mar 2012   •   09:48

La vârsta de opt ani, cei mai mulţi dintre copii de abia încep să înţeleagă conceptul de „moarte”. Soarta l-a obligat pe un băieţel din Marea Britanie să facă mai mult decât să înţeleagă ce înseamnă ca cineva să treacă în nefiinţă. Copilul a aflat, de pe internet, că urmează să moartă.

Părinţii îi spuseseră că suferă de distrofie musculară Duchenne. Însă, în încercarea de a-l proteja, nu i-au spus şi cât de gravă este boala sa, informează Daily Mail.

Imediat ce a învăţat să scrie şi să utilizeze internetul, Lil Dom a căutat boala sa pe Google. A aflat astfel că zilele îi sunt numărate şi că nu va scăpa niciodată de maladie.

Deprimat de cele aflate pe internet, băieţelul şi-a întrebat părinţii de ce l-au minţit. „ A fost cea mai grea discuţie din viaţa mea. Am fost distruşi” povesteşte Dominic Stacey , tatăl băiatului.



Ce este distrofia musculară Duchenne

Distrofia musculara Duchenne (DMD) este forma cea mai răspândită de distrofie musculară, afectând aproximativ 3 băieţi din 1000. Copiii afectaţi necesită mai mult timp pentru a învăţa să meargă decât în mod normal. Ei au un mers legănat, sau pe vârfuri şi întâmpină dificultăţi în urcarea scărilor, alergare sau ridicarea de la sol. Tendinţa de cădere este accentuată.

După apariţia primelor simptome, boala evoluează rapid. În ciuda slăbiciunii, muşchii par hipertrofiaţi din cauza înlocuirii fibrelor musculare pierdute cu tesut conjunctiv sau adipos. La vârsta de 12 ani, copiii îşi pierd capacitatea de mers şi sunt imobilizati în scaune cu rotile.

La o treime din cazuri se constată şi afectarea funcţiilor intelectuale (în special a aptitudinilor verbale). În general, decesul survine la 20 ani, ca urmare a complicaţiilor respiratorii sau a insuficienţei cardiace.

 

×
Subiecte în articol: moarte copil
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close