Antena 3 CNN Externe LEGEA care poate schimba din temelii America. "Este cel mai mare pas făcut în această direcţie"

LEGEA care poate schimba din temelii America. "Este cel mai mare pas făcut în această direcţie"

LEGEA care poate schimba din temelii America. "Este cel mai mare pas făcut în această direcţie"
de O.P.    |    14 Sep 2012   •   06:18

Sucurile şi băuturile carbogazoase vor fi mult mai greu de găsit la New York! Autorităţile municipale au interzis vânzarea sucurilor acidulate în ambalaje mai mari de o jumătate de litru. Asa că în restaurante, pe stadioane şi în alte locuri publice nu veţi mai gasi astfel de băuturi. Iniţiativa îi aparţine primarului Michael Bloomberg, care a decis să lupte împotriva obezităţii.

De acum înainte, la New York, sticlele de sucuri acidulate, mai mari de jumătate de litru, nu mai pot fi vândute decât la băcănii şi supermarketuri. Clienţii restaurantelor, inclusiv cele fast-food, sau spectatorii din săli de cinema sau stadioane trebuie să se mulţumească să bea mai puţin. Decizia a fost adoptată în unanimitate de Consiliul pentru Sănătate, ai cărui membri sunt, cu toţii, numiţi de primar.

MICHAEL BLOOMBERG, primarul New Yorkului: "Este, cred, cel mai mare pas făcut, vreodată, de un oraş, către reducerea obezităţii, dar, cu siguranţă, nu este şi ultimul pas pe care-l vor face multe oraşe. Iar noi credem că va ajuta la salvarea unor vieţi omeneşti".

Într-adevăr, potrivit unui studiu, aproape 60 la sută din locuitorii New York-ului sunt obezi. Totuşi, mulţi cetăţeni nu sunt de acord cu primarul şi îl acuză că este obsedat de lupta împotriva obezităţii şi a ajuns, chiar, să încalce drepturile omului.

Amatorii de sucuri mai au un răgaz, deoarece hotărârea va fi aplicată abia din luna martie. Ea ar putea fi, între timp, contestată în justiţie, ca anticonstituţională, de un ONG... finanţat de industria sucurilor.




×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close