Antena 3 CNN Externe Legea care restricţiona traficul în Paris, abrogată la mai puţin de o zi de la intrarea în vigoare

Legea care restricţiona traficul în Paris, abrogată la mai puţin de o zi de la intrarea în vigoare

Legea care restricţiona traficul în Paris, abrogată la mai puţin de o zi de la intrarea în vigoare
Sursa foto: Foto: Twitter
18 Mar 2014   •   08:38

Legea care restricţiona traficul în capitala franceză a fost abrogată la mai puţin de o zi de la intrarea în vigoare. Decizia a fost luată după ce mii de maşini cu numere de înmatriculare pare au fost amendate pentru că au ieşit pe şosele. Aşa se face că şoferii maşinilor cu numere impare, ce urmau să primească amenzi dacă ieşeau în trafic astăzi, au scăpat de restricţii. Prin această lege, se dorea reducea nivelului de poluare, ajuns la cote periculoase în Paris.

Pentru o singură zi, singurele maşini personale ce aveau voie să circule pe străzi erau cele cu plăcuţe de înmatriculare cu numere impare. Şapte sute de poliţişti au fost mobilizaţi pe străzile Parisului şi în cele 22 de suburbii din jur pentru a se asigura că noua lege este respectată.

Amenda, de 22 de euro, a fost o sumă modică pentru majoritatea şoferilor. Legea interdicţiei în trafic avea, însă, şi excepţii. Maşinile de firmă, cele hibrid, electrice, ori cele cu cel puţin trei oameni la bord au scăpat fără amendă chiar dacă aveau numere pare.

Deşi astăzi urma să vină rândul maşinilor cu numere impare să fie amendate dacă ies în trafic, aleşii s-au răzgândit şi au eliminat această lege.

O restricţie în trafic asemănătoare a fost introdusă în 1997 în Franţa, când a durat tot o singură zi.

×
Subiecte în articol: poluare
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close