Antena 3 CNN Externe Legea lui Obama pentru interzicerea armelor de asalt a trecut de Comisie şi ajunge în Senat

Legea lui Obama pentru interzicerea armelor de asalt a trecut de Comisie şi ajunge în Senat

Legea lui Obama pentru interzicerea armelor de asalt a trecut de Comisie şi ajunge în Senat
Sursa foto: Foto: acclaimimages.com
de N.B.    |    14 Mar 2013   •   18:17

Iniţiativa preşedintelui Barack Obama pentru a interzice armele de asalt de tip militar a fost aprobată cu o majoritate fragilă în Comisia Judiciară a Senatului, şi a fost trimisă pentru dezbatere în Senat, informează Reuters.

Legea, care interzice vânzarea armelor de asalt, de tip militar şi limitează capacitatea încărcătoarelor la maximum zece gloanţe, a primit aprobarea comisiei ajutată de democraţi, însă, cel mai probabil, va sfârşi în Senat.

Armele de tip militar au fost cele mai utilizate în cazul masacrelor din Statele Unite din ultimii ani. În cel mai recent caz, atacul de la Sandy Hook, criminalul a folosit arme de asalt pentru a ucide 20 de copii şi şase adulţi.

Conform sondajelor, majoritatea americanilor susţin iniţiativa şi doresc interzicerea acestor arme. Însă majoritatea senatorilor republicani şi un număr suficient de mare de democraţi consideră că aceasta ar contraveni dreptului constituţional de a deţine arme de foc şi se tem că a susţine această lege le-ar putea periclita şansele la un nou mandat.

Până luna viitoare, când Senatul va vota pentru sau împotriva legii, grupurile care susţin această lege, precum şi puternicele grupuri ale producătorilor de arme vor încerca să convingă senatorii să decidă.

×
Subiecte în articol: lege arme de foc munitie
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close