Antena 3 CNN Externe Legea sistemului de sănătate din SUA trebuie revotată

Legea sistemului de sănătate din SUA trebuie revotată

Legea sistemului de sănătate din SUA trebuie revotată
Sursa foto: Barack Obama
25 Mar 2010   •   14:26

Legea privind sistemul de sănătate din SUA trebuie revotată, după un anunţ al republicanilor potrivit căruia procedurile Senatului au fost încălcate. Democraţii speră ca ?întoarcerea legii? să nu pună în pericol adoptarea definitivă a reformei sistemului de sănătate.

Potrivit liderului majorităţii democrate din Senat, Harry Reid, textul legii va fi retrimis în Camera Reprezentanţilor, după ce republicanii au descoperit două prevederi cu vicii de procedură. ?După ore întregi în care au încercat să blocheze adoptarea legii, republicanii au găsit două prevederi care conţin vicii de procedură relativ minore. De aceea, trebuie să retrimitem textul în Camera Reprezentanţilor?, adeclarat Harry Reid, citat de BBC News.

Legea sistemului de sănătate a fost aprobată cu 219 voturi pentru şi 212 împotrivă. În urmă cu numai două zile, preşedintele SUA a semnat noua lege a sistemului de sănătate din Statele Unite, după ce Camera Reprezentanţilor a fost de acord cu reformarea sistemului de sănătate.

Noua lege îşi propune să ofere asigurări de sănătate celor 32 de milioane de cetăţeni americani, care nu beneficiază în prezent de ele. Adversarii reformei, care au organizat manifestaţii de protest până în ultimul moment, afirmau că se vor risipi milioane de dolari.

Modificarea sistemului de asigurări medicale în SUA va costa, potrivit informaţiilor oficiale, 940 miliarde dolari în primii 10 ani.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: sănătate reforma lege Barack Obama
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close