Antena 3 CNN Externe Legendarul tricou Boston Massacre, retras de la vânzare de Nike după atentatele de la maraton

Legendarul tricou Boston Massacre, retras de la vânzare de Nike după atentatele de la maraton

Legendarul tricou Boston Massacre, retras de la vânzare de Nike după atentatele de la maraton
de M.T.    |    23 Apr 2013   •   17:44

Celebrele tricouri Boston Massacre al companiei americane Nike nu vor mai fi fabricate, din cauza dublului atentat produs la linia de sosire a maratonului din Boston, soldat cu trei morţi şi aproape 200 de răniţi, anunţă ABC News, potrivit Agerpres.

Tricoul a fost lansat în urmă cu 35 de ani, în 1978, cu ocazia victoriei obţinute de echipa de baseball New York Yankees asupra lui Boston Red Sox.

Echipa din New York şi-a învins ivala de patru ori la rând, devenind apoi campioana ligii nord-americane de baseball, iar Nike a celebrat evenimentul prin producerea unui tricou care avea imprimate cu litere însângerate textul "Boston Massacre".

În urma tragediei produse la maratonul din urmă cu o săptămână, compania de articole sportive a suspendat fabricarea tricourilor, întrucât inscripţia a căpătat o dublă semnificaţie.

Decizia a fost luată în ciuda faptului că celebrele tricouri se bucură în continuare de o cerere importantă din partea fanilor lui New York Yankees.

Nike nu s-a mulţumit doar să oprească producerea tricoului, ci a şi retras de la vânzare toate articolele de acest fel aflate în magazine.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close