Antena 3 Externe "LENUŢA a făcut din preşedintele jucător, un preşedinte DANSATOR". Cazul Udrea, în Deutsche Welle

"LENUŢA a făcut din preşedintele jucător, un preşedinte DANSATOR". Cazul Udrea, în Deutsche Welle

de O.P.    |    06 Feb 2015   •   09:21
"LENUŢA a făcut din preşedintele jucător, un preşedinte DANSATOR". Cazul Udrea, în Deutsche Welle

Cazul Elenei Udrea a atras atenţia presei internaţionale. Fie că a fost expus pe unele bloguri, fie pe site-uri, cazul răsunător are ecouri şi dincolo de graniţe. Deutsche Welle a realizat un amplu material care redă situaţia din România ultimelor zile:

"La ultima conferinţă de presă susţinută la Cotroceni pe 20 decembrie 2014, cu o zi înaintea predării mandatului, preşedintele Băsescu a precizat că a primit raportul SRI despre filajul Elenei Udrea şi al Alinei Bica la Paris, dar că acesta a fost secretizat, astfel că noi, muritorii de rînd, nu vom şti adevărul. De fapt e un fel de-a spune. Mai exact spus e că nu vom şti oficial, ca informaţie publică adevărul. Ca şi în cazul "Ponta, ofiţer acoperit", informaţie certă dar neverificabilă, protejată de Legea SRI, şi în cazul "filajul Udrea-Bica la Paris" toată lumea ştie că SRI a fost fotograful profesionist. Dar legea secretului de stat protejează, şi aici, o informaţie evidentă, dar ascunsă într-un document clasificat.În acest raport al SRI despre SRI la Paris cred că se află cheia alunecării pe tobogan, ameţitoare prin rapiditatea ei, a Elenei Udrea către arestul poliţiei şi mai departe în sălile de judecată, pînă la sentinţa finală. De fapt pînă la sentinţele finale, pentru că procurorii DNA o cercetează, deocamdată, în două dosare: "Gala Bute" şi "Microsoft". Dare de mită şi spălare de bani scrie pe cătuşele arestului preventiv, pentru care conducerea DNA a solicitat Camerei Deputaţilor, cu o operativitate nemţească, o dublă încuviinţare.

Toată lumea se întreabă de ce tace Traian Băsescu. Fostul preşedinte e în stare să răspundă că nu are timp de sărit în apărarea nimănui, nici măcar a Elenei Udrea, mai exact a Elenei, pentru că îşi plimbă nepotul, pe Răducu. Traian Băsescu poate să fie cinic pînă la limitele umanului.

Tăcerea lui Traian Băsescu în ce o priveşte pe Elena Udrea cred că trebuie pusă pe seama raportului solicitat şi primit de la SRI. Ce l-ar fi determinat pe fostul preşedinte să clasifice raportul dacă nu informaţii incriminatoare de o gravitate deosebită la adresa Elenei Udrea? Şi dacă firul acestor informaţii strîngea laţul şi în jurul preşedintelui? E de aşteptat, e de văzut, deocamdată protejata preşedintelui a fost părăsită nu doar de toţi colaboratorii, ci şi de discipolul său. Pentru că, să fim serioşi, nu cine a făcut pozele l-a speriat pe Băsescu (şi ar fi bine să ţinem seama că fostul preşedinte nu se sperie cu una cu două, a dovedit-o în zece ani de mandat), ci informaţiile care însoţesc aceste imagini. Şi care probabil, unele, îl vizează şi pe fostul şef al statului. Pe "numitul Băsescu Traian", s-ar putea să auzim într-o bună zi.

Alunecarea pe toboganul justiţiei a Elenei Udrea e legată de serviciile secrete, concret de conflictul din SRI. La vîrful serviciului s-au dat, şi probabil se dau încă, lupte grele. S-a spus de multe ori şi de mulţi cunoscători că SRI în realitate e condus de generalul Florian Coldea, fost adjunctul lui Maior, acum director interimar al serviciului.

Odată identificată în postura de călcîiul lui Ahile al preşedintelui, care din preşedintele jucător a devenit un simplu dansator, i s-a spus Elena. Sau Leana. Sau Leanţa. Pradă sigură pentru popor. Iar mai nou, inculpat (suspect, după noul Cod penal) în două dosare răsunătoare instrumentate de DNA", scrie Deutsche Welle.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea DNA mita coruptie DNA

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close