Antena 3 CNN Externe Leon Panetta: Înlăturarea regimului al-Assad este doar o "problemă de timp"

Leon Panetta: Înlăturarea regimului al-Assad este doar o "problemă de timp"

Leon Panetta: Înlăturarea regimului al-Assad este doar o "problemă de timp"
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
04 Oct 2011   •   09:37

Înlăturarea regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad nu este decât "o problemă de timp", a declarat luni la Tel-Aviv secretarul american al Apărării, Leon Panetta, informează AFP.
   
Statele Unite şi alte guverne au "declarat clar că Assad trebuie să renunţe la putere", a declarat Panetta, la începutul unui turneu regional.
   
"Chiar dacă (Assad) continuă să reziste, este evident că nu este decât o problemă de timp până să plece. Când? Acest lucru nu îl ştim", a adăugat Panetta în cadrul unei conferinţe de presă cu omologul său israelian Ehud Barak.
   
Panetta a ajuns luni la Tel-Aviv pentru o vizită în Israel şi în Teritoriile Palestiniene.
   
În opinia lui, regimul lui Assad şi-a pierdut "orice credibilitate" după ce a reprimat sângeros un val de manifestaţii şi a provocat moartea a 2.700 de persoane, potrivit estimărilor ONU.
   
"De fiecare dată când şi-au ucis orbeşte propriii cetăţeni, cum a fost cazul în ultimele luni, este clar că şi-au pierdut legitimitatea în calitate de guvern", a declarat Panetta referindu-se la persoanele loiale preşedintelui sirian.
   
Panetta a devenit secretar al Apărării în iulie, după ce a condus CIA. El susţine că presiunile trebuie să continue asupra regimului sirian pentru ca acesta să fie înlocuit de un Guvern mai sensibil la revendicările populaţiei.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close