Antena 3 CNN Externe Fostul director al CIA trage un semnal de alarmă. Ce urmează să se întâmple cu Donald Trump

Fostul director al CIA trage un semnal de alarmă. Ce urmează să se întâmple cu Donald Trump

Fostul director al CIA trage un semnal de alarmă. Ce urmează să se întâmple cu Donald Trump
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de S.T.    |    14 Dec 2016   •   23:14

Fostul director al CIA Leon Panetta a afirmat miercuri că preşedintele ales al SUA, Donald Trump, riscă să fie blamat în cazul unui potenţial atac împotriva SUA, dacă refuză să primească mai multe informări periodice, relatează Reuters.

Oficiali americani au declarat pentru Reuters faptul că Trump primeşte în medie o informare pe săptămână de la serviciile de informaţii - cu mult mai puţin decât majoritatea predecesorilor săi -, însă adjunctul său Mike Pence primeşte briefinguri aproximativ şase zile pe săptămână.

Panetta, un fost congresman democrat care a fost director CIA şi secretar al Apărării în cadrul primului mandat al preşedintelui Barack Obama, a declarat în cadrul Forumului Strategiei Arabe, o conferinţă sponsorizată de guvernul din Dubai, că aversiunea lui Trump „nu poate dura”.

Într-un interviu acordat duminică pentru Fox News, Trump a declarat că briefingurile serviciilor de informaţii sunt repetitive şi că a înţeles deja că există indicii privind potenţiale ameninţări.

„Ştiţi, sunt o persoană inteligentă. Nu am nevoie să mi se spună aceleaşi lucruri cu aceleaşi cuvinte în fiecare zi în următorii opt ani”, a declarat Trump.

Panetta a spus că Trump ar trebui să ţină seama de punctul de vedere al serviciilor de informaţii americane potrivit cărora Rusia a intervenit în alegerile prezidenţiale americane prin atacuri informatice.

Citește și:

Avertismentul lui Barack Obama pentru Donald Trump

×
Subiecte în articol: Leon Panetta Donald Trump
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close