Antena 3 Externe Leonard McCarthy, Banca Mondială: Anti-corupţia ar trebui să fie predată în şcoli

Leonard McCarthy, Banca Mondială: Anti-corupţia ar trebui să fie predată în şcoli

de Antena3.ro    |    27 Iun 2011   •   15:15
Leonard McCarthy, Banca Mondială: Anti-corupţia ar trebui să fie predată în şcoli
Sursa foto: Foto: quebecoislibre.org

Anti-corupţia ar trebui să facă partă din materia care se predă la şcoală în toate ţările subdezvoltate, susţine Leonard McCarthy, şeful biroului anti-fraudă al Băncii Mondiale, scrie The Guardian.

"Vrem să dezvoltăm un manual practic pe care să îl poată folosi autorităţile şi un curriculum pentru elevi (...) trebuie să găsim o cale să lucrăm la ADN-ul, mentalul colectiv al populaţiei - trebuie să îi învăţăm de la o vârstă fragedă" susţine McCarthy.

McCarthy, fost director al procurorilor din Africa de Sud, a fost adus la Banca Mondială de Robert Zoelick, preşedintele instituţiei, care i-a oferit conducerea biroului anti-fraudă în 2008.

În ciuda criticilor primite cu privire la faptul că nu a reuşit să rezolve problema corupţiei în mai multe ţări, McCarthy susţine că lucrează alături de mai multe guverne pentru a se asigura că firmele şi indivizii implicaţi în acte de corupţie vor fi aduşi în faţa Justiţiei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close