Antena 3 CNN Externe Reprezentanți LGBT, bătuți după o paradă. Un jurnalist a murit la spital, în Georgia

Reprezentanți LGBT, bătuți după o paradă. Un jurnalist a murit la spital, în Georgia

Activiștii LGBT din Tibilisi, Georgia, au anulat un marș al Pride, după ce mai mulți reprezentanți au fost bătuți. Un jurnalist care a participat la paradă a murit la spital.

Reprezentanți LGBT, bătuți după o paradă. Un jurnalist a murit la spital, în Georgia
Sursa foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    15 Iul 2021   •   00:15

Grupurile violente au luat cu asalt și au jefuit luni biroul militanților pentru drepturile LGBT, potrivit autorităților din Georgia, citate de Euronews.

Activiștii au postat fotografii și videoclipuri cu oameni care au pătruns în incintă și unii jurnaliști au raportat că echipamentul lor a fost spart în timpul atacului.

Presa de la Tbilisi scrie că ulterior pe străzi au apărut grupuri de miliții care au început să atace persoane pe care le suspectau a fi parte din comunitatea LGBT.

După ce a fost bătut la parada LGBT, un jurnalist a fost nevoit să petreacă câteva zile într-un spital, fiind rănit la un ochi.

Acesta a murit după câteva zile la spital, cauzele rămânând momentan necunoscute.

„Compania TV Pirveli oferă condoleanțe profunde pentru moartea membrului echipei noastre, Lekso Lashkarava", a declarat TV Pirveli într-un comunicat.

„Nu avem încredere în ministrul de Interne. Cum putem avea, când pe 5 iulie au fost doar câțiva polițiști mobilizați în timp ce jurnaliștii erau linșați? (n.r - Lekso Lashkarava) a fost ucis pentru că a protejat o fată de 21 de ani, pe Miranda.

Din nefericire a fost el ucis și din nefericire aceasta este țara în care trăim astăzi”, a spus Vato Tsereteli, patron TV Pirveli.

×
Subiecte în articol: LGBT jurnalist Georgia
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close