Antena 3 CNN Externe Liban cere SUA să oprească ?violările? israeliene

Liban cere SUA să oprească ?violările? israeliene

Liban cere SUA să oprească ?violările? israeliene
Sursa foto: rachete israel
19 Mai 2010   •   23:18

Liban a cerut Statelor Unite să facă eforturi pentru a opri "violările" israeliene ale suveranităţii libaneze, transmite agenţia locală NNA.

Astfel, ministrul libanez de externe Ali Shami a discutat despre viitorul procesului de pace din Orientul Mijlociu cu Frederick Hoff, asistent al trimisului special american pentru Orientul Mijlociu, George Mitchell.

"Shami i-a cerut lui Hoff să transmită cererea sa administraţiei americane pentru a depune orice efort posibil pentru a obţine retragerea Israelului din teritoriile libaneze ocupate şi să înceteze violările zilnice ale suveranităţii libaneze," se arăta.

Liban acuză Israel de încălcarea zilnică a spaţiului aerian, declarând că este o violare a rezoluţiei ONU 1701 ce a pus capăt războiului de 34 de zile din 2006 dintre Israel şi gruparea şiită libaneză Hezbollah.

Liban a depus o plângere în aprilie la Consiliul de Securitate al ONU contra Israelului, pe care îl acuză de violarea ?Liniei Albastre şi infiltrarea în teritoriile libaneze" .
Linia Albastră, linia retragerii din sudul Libanului în 2000, este acum graniţa între cele două state şi trece prin mijlocul satului ocupat al-Ghajar .
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Liban consiliul de securitate
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close