Antena 3 CNN Externe Liber la pantaloni scurţi! Funcţionarii din Seul, sfătuiţi să renunţe la costume şi cravate pe timpul verii

Liber la pantaloni scurţi! Funcţionarii din Seul, sfătuiţi să renunţe la costume şi cravate pe timpul verii

Liber la pantaloni scurţi! Funcţionarii din Seul, sfătuiţi să renunţe la costume şi cravate pe timpul verii
Sursa foto: Foto: Mediafax
05 Iun 2012   •   13:51

Funcţionarilor Primăriei din Seul le-a fost recomandat să poarte pantaloni scurţi la birou pe durata verii, o ţinută interzisă multă vreme în Coreea de Sud, pentru a realiza economii cu climatizarea, a anunţat marţi un oficial local, citat de AFP.

Municipalitatea a făcut această recomandare pentru al patrulea an consecutiv, autorităţile încercând astfel să convingă funcţionarii să renunţe la sacou şi cravată atunci când nu au întâlniri profesionale cu persoane din exteriorul administraţiei.

Primarul capitalei sud-coreene, Park Won-Soon, ar urma să promoveze ţinutele estivale la muncă în cadrul unei prezentări de modă organizate marţi în cadrul campaniei "Super Cool Biz".
   
Dar este pentru prima dată când funcţionarilor li se cere să vină în pantaloni scurţi.
   
"Unii angajaţi de o anumită vârstă nu sunt obişnuiţi cu ţinute lejere deoarece acestea au fost interzise multă vreme. Dar noi credem că până la urmă campania va fi acceptată de mulţi", a declarat un responsabil de această operaţiune.
   
În timpul verii, temperatura ambiantă în clădirile publice nu trebuie să coboare sub 28 de grade Celsius, o restricţie redusă la 26 de grade Celsius în firmele private, magazine şi restaurante.
   

×
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close