Antena 3 CNN Externe Liberland, ultima ţară apărută în Europa

Liberland, ultima ţară apărută în Europa

Liberland, ultima ţară apărută în Europa
16 Apr 2015   •   16:10

Preşedintele statului Liberland, Vít Jedlicka, a anunţat ieri crearea noului stat cu o suprafaţă de şapte kilometri pătraţi, situat la graniţa dintre Croaţia şi Serbia, care, potrivit lui Jedlicka, "nu a fost revendicată de nimeni", relatează kleinezeitung.at.

"Acest loc este ideal pentru sârbii care doresc să fie mai aproape de cehi şi europeni, în general, decât de musulmani", a spus şeful noului stat autoproclamat.

Dorinţa lui Vít Jedlicka de a crea o ţară separată a apărut din cauza impozitelor mari din Europa, care, în opinia sa, "îţi fură jumătate din ceea ce câştigi".


"Studiind istoria formării statului, dezvoltarea economică şi gândirea politică, am ajuns la concluzia că statul modern îşi însuşeşte jumătate din ceea ce un om normal câştigă prin muncă cinstită. Dar nu ar trebui să fie aşa. La începutul secolului XX impozitul pe venit era de 10-15 la sută.  Din punct de vedere economic, statele mari intervin prea puternic în afacerile oamenilor, spre deosebire de ţările mici şi libere ",a declarat preşedintele din Liberland.

El speră că ţara sa va deveni un paradis fiscal, ca Monaco sau Liechtenstein. Potrivit informaţiei postate pe site-ul oficial al statului auto-proclamat, cetăţeni pot deveni toţi cei care respectă proprietatea privată, nu sunt nazişti sau comunişti.

×
Subiecte în articol: tara stat
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close